12.Mеђународни сајам предузетништва и 5.сајам локалне самоуправе

Министар локалне самоуправе и регионалног развоја Игор Марковић отворио је 12.Међународни сајам предузетништва“Бизнис База“ и 5.сајам локалне самоуправе, који се одржавао  у хали 1 Београдског сајма у периоду од 27.11 – 29.11.2013.године. Овогодишњи слоган сајма гласио је“ПОВЕЖИТЕ СЕ“, што представља спајање предузетништва и локалних самоуправа. Спајање различитих градова,земаља као и саме културе.Сваки штанд, колико год да је  био  велики или мали промовисао је себе на најбољи могући начин. Говорници тј. представници компанија и локалних самоуправа , промотери, уверавали су  посетиоце да је баш њихова компанија или општина погодно тло за развој и инвестирање.

Господин Бранко Крушевац, представник економског сектора Индиске амбасаде, говорио је да је доста компанија заинтересовано за наше тржиште и инвестирање у Србију. Промовисао је индиске чајеве.За све детаљне информације у вези чајева посетите њихов сајт http://www.kucacaja.rs/

Градска општина Медијана, једна је од укупно пет општина основаних октобра 2004.године. Архиолошки локалитет Медијане и Ћеле кула симболи су општине. Управа општине реализује различите пројекте од којих је међу водећим пројекат „Електронска платформа прекограничне сарадње“ www.b2bridges.eu који финансира Бугарска држава. На овом сајту  који обједињује преко 500 компанија лако можете наћи оно што тражите. Погодност овог  сајта представља могућност која је остављена сваком привредном друштву да сам ажурира своје податке, што представља сигурност посетиоца сајта да су те цене важеће.

Yumis“ је друштво са ограниченом оговорношћу, основано 1991 године са седиштем у Нишу. Ове године на сајму привредно друштво представило је своје нове колаче „Dolci„, са укусом лесника и вишње.

Господин Милан Дујовић, секретар удружења општине Раковица, говорио је да од оснивања 2001година  на територије општине Раковица основано је доста угоститељских објеката, приватних предузећа, што представља већу запосленост становника те општине. Његов посао је повезивање и размена информација између привредника, приватника, угоститеља и трговаца.

Разговарајући са представницима општина, што на територији Београда, што на територији целе Србије, слушајући њихове савете дошла сам до двоумљења да ли је боље бити „зимзелен“ или „листопад“ ? Радити у општини или бити члан општине тј. имати одређену функцију и мандат. Бити председник општине, члан управног одбора , угледна особа која ће издавати  налоге радити за унапређење локалне самоуправе, или бити службеник који ће слушати наређења својих надређених.Шта би сте ви желели да будете?

Човек из сенке, или човек са ограниченим роком управљања?

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s