Љубав

Видите је… сваки пут када прођете поред продавнице. Та „мала црна хаљина“ у излогу је већ дуже време, изгледа да баш вас чека.Одлучили сте да је пробате…. она је кројена за вас, али колебате се, знате да има још много лепих хаљина и… одлазите даље.

„Једноставна је“ мисао вам пролази кроз главу док пробате друге хаљине. Прошло је време, испробали сте много хаљина али ниједна вам не стоји као та „мала црна хаљина“.Враћате се у продавницу, а она је и даље ту.

„Желим хаљину из излога.“

„Жао нам је, пре сат времена продат је последњи модел“

„А ова из излога ?“

„Та није на продају… закаснили сте“

Имамо сличних модела… не, не желим копије…излазите из продавнице, још једном је погледате и помислите “ нек другој стоји као мени, кад већ није моја“. Одлазите даље, у неку другу продавницу , сигурно ће те је наћи…ипак то је ствар… ствар је замењива , а да ли се човек може заменити?

Он,

Увек у вашој близини, спреман да вам лош дан претвори у забаву, да вам пружи раме за плакање, да се смеје вашим глупим шалама… Пристајали сте једно за друго, свако је то видео, свако само не ви… Једноставност чини живот… нажалост нисте знали да мали знаци пажње, осмех, загрљај , никад не могу да се понове.А вама су други били занимљивији, „забрањена воћа“најслађа, тајанственост и лудост ужасно примамљива… Колико год у почетку било занимљиво…временом све досади. Ако успете да спустите свој „его“, признате себи да је он/она „тај/та“ ,враћате се на место почетка.

Он је ту, али са њом.

Изгубљено време, не може се надокнадити. Изговорена реч – гумицом се не брише. Сећање поручује“ Шибицом сте упалили ватру, која је горела и изгорела… остао је пепео, а ви сте донели кофу и полили водом… постарали сте се да на том месту ништа не остане“

Када особи,  пружате подршку и пажњу … створите навику, навику која се претвори у поштовање које је јаче од љубави…

Сваку ствар можете купити.

Можете ли купити човека?

У животу добијете једну, евентуално две прилике…

Да ли сте их препознали?

 

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s