Miting srpske radikalne stranke

Dana 15.11.2014. godine održan je miting na trgu republike u Beogradu  pod nazivom „Pozdravimo pobednika“  koji je organizovala Srpska radikalna stranka u čast dolaska Vojislava Šešelja iz haškog tribunala.

20141115_134521

Okupljenim ljudima najpre se obratio zamenik predsednika SRS-a Nemanja Šarović koji je nagovestio da je aktuelni režim učinio sve kako bi sprečio današnji skup dobrodošlice Vojislavu Šešelju. Između ostalog  on je naveo da je bilo cepanja plakata, otkazivanja autobusa, pretnji ljudima i dr.

Nakon toga prisutnima se obratio dr Vojislav Šešelj rečima:

20141115_122402

 

Braćo Srbi i sestre Srpkinje, srpski radikali i srpski četnici… Pre nepunih dvanaest godina sa ovog istog mesta svečano sam obećao da ću rasturiti haški tribunal. Malo duže je trajala ta borba, ali danas mogu da vam podnesem izveštaj.

Rasturio sam haški tribunal!

Mene su izbacili iz Ševenengenskog zatvora, a zver haškog tribunala ostade smrtno ranjena da krvari. Tamo su još uvek naši Srbi i njima se sudi jer su se borili za odbranu svoga naroda, zato što nisu pristali da postanu izdajnici i da bi se obeshrabrili svi oni koji su spremni da se bore za slobodu i otadžbinu.

U haškom tribunalu su osuđeni ili im se još sudi, istaknuti  srpski politički lideri:

Predsednik Srpske republike Krajine Milan Martić, predsednik republike Srpske Radovan Karadžić, potpredsednik savezne Vlade Nikola Šainović,  predsednik republike Srpske Krajine Goran Hadžić.

Tamo se sudi slavnim srpskim vojnim i policijskim generalima i višim oficirima. Sudi im se što su branili otadžbinu. Nijedan Hrvat nije osuđen pred haškim tribunalom, a svi glavni šiptari kojima je suđeno su oslobođeni ili su osuđeni na dve, tri godine zatvora. Samo za Srbe rezervisane su kazne zatvora od 20,30,40 godina ili doživotna robija.

Osudili su srpske generale Nebojšu Pavkovića i Vladimira Lazarevića a da nijedan zločin nisu uspeli da dovedu u vezu sa njima. Sudi se u generalima Ratku Mladići i Zdravku Tolimiru koji zdravstveno uopšte nisu sposobni za suđenje. Ševeningen je mesto velike patnje, ali oni koji su ostali tamo ili koji su poslati na izdržavanje robije po raznim Evropskim zemljama, predstavljaju ono najbolje što je srpski narod imao devedesetih godina prošlog veka“

20141115_121300

20141115_130405

 

Vojislav Šešelj se zatim osvrnuo na odnos Vlasti prema haškom tribunalu i nagovestio da aktuelna vlada, kao i sve predhodne  uopšte nije zainteresovana da pomogne Srbiima u Hagu. Posebno je komentarisao izjave ministra rada i socijalne politike Aleksandra Vulina, koje se odnose na njegov izlazak iz  zatvora u Ševeningenu:

„Onaj idiot, nekadašnji generalni sekretar JUL- a, a sada Vučićeva desna ruka, Aleksandar Vulin kaže da su me Amerikanci pustili iz Haga da destabilizujem Srbiju. Šta to znači?

To znači da su Srbija Aleksanar Vučić, Tomislav Nikolić i Aleksandar Vulin“ – rekao je Šešelj.

On je istakao i da su se od 2000. Godine u Srbiji smenjivale loše Vlade, ali da je sada najgora vlast koju čine  njegovi nekadašnji najbliži saradnici i saborci.

Vojislav Šešelj smatra da je došlo vreme da Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić polože račune srpskom narodu zbog katastofalnog vođenja države:

„Zašto nisu pred izbore obećali da će smanjiti plate i penzije i da će zatvarati radna mesta? Oni su obećavali sve suprotno –  da će povećati plate i penzije i da će otvarati nova radna mesta. Zato mi nećemo čekati da istekne ceo mandat ove vlasti, nego ćemo već sledeće godine imati  nove izbore.  Vlast u Srbiji i njena politika su naopako nasađeni, vladaju obećanjima, stavili su sve medije pod svoju kontrolu i dovode u Srbiju svetske hohštaplere, poput Guzenbauera ili onog Kurca, kako mu se ime zove.

Nama treba potpuno nova ekonomska politika jer od obećanja više ne može da se živi. Moram prvo da uklonimo uvoznički lobi, da zaštitimo domaću priozvodnju i onda da širom otvorima vrata ruskom tržištu i tamo da izvozimo što više naše robe.

Ove novopečene evrounijate, Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić, s’ jedne strane glume da su privrženi Rusiji, a s’ druge strane žure u evropsku uniju. Niko ko iskreno srpskom narodu želi dobro, ne želi da Srbija postane članica evropske unije. Tamo su koncentrisani naši neprijatelji, od 28 zemalja članica evropske unije, 23 su priznale nezavisnost Kosova i Metohije.

Na zapadu su oni koji su nas više puta bombardovali, ubijali, vršili genocid nad našim narodom.

Na istoku su oni koji su nas kroz istoriju pomagali, podržavali i svoju krv prolivali za našu slobodu.

Zato mi nećemo u evropsku uniju, ali nećemo ni sukob sa njima. Hoćemo ekonomsku saradnju i sve ostalo na ravnopravnim osnovama, a ne da nas i dalje ponižavaju i pljačkaju“.

U nastavku mitinga Šešelj je govorio  o predsedniku republike Srbije Tomislavu Nikoliću, tačnije načinu na koji je došao na vlast, stekao fakultetsku diplomu i posebno o dodeljivanju odlikovanja određenim ličnostima:

„Na čelu Srbije danas je četnički vojvoda, dobrovoljac SRS- a  i istaknuti radikal Tomislav Nikolić

Kako je došlo do toga da on odjednom postane izdajnik?

Najpre su mu sa zapada govorili da je pametan i sposoban i ubedili ga u to. Onda su mu pomogli da dođe na vlast, ali uslov je bio da se otarasi mene. Mi smo to odmah saznali, pa smo se otarasili njega!

Na čelu Srbije je čovek koji je stekao falsifikovanu univerzitetsku diplomu. On nikada nije video fakultet na kojem je stekao tu diplomu, nikada nijedan ispit nije polagao.

Čim je taj nesrećnik postao predsednik republike odmah je počeo da deli odlikovanja. Ne kažem, dao je odlikovanja i mnogim zasluženim ljudima, ali u nekoliko slučajeva ponizio je Srbiju do kraja. Čak je odlikovao ustašku profuknjaču Mariju Crnobori!

Ko je Marija Crnobori?

 U toku drugog svetkog rata bila je prvakinja narodnog kazališta u Zagrebu. Takođe, bila je članica ustaške mladeži, radila je ua ustašku nadzornu službu, a to je hrvatski gestapo.

Nju je Tomislav Nikolić odlikovao visokim Sretenjskim odlikovanjem“.

Na samom kraju mitinga Šešelj je rekao da je sada cilj da se oporavi srpska radikalna stranka, da povrate razočarano članstvo, da okupe srpsku omladinu i patriote i da se na narednim izborima obračunaju sa evrounijatama.

Miting  je potom nastavljen šetnjom centralnim beogradskim ulicama., a na čelu mase od preko 60.000 ljudi bio je dr Vojislav Šešelj sa najužim rukovodstvom stranke.

20141115_112831                                  

 

   Ivan Ercegovčević

                                                                                                                                                                                                 Andreja Boskovic

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s