Ivan Miljković

U slučaju koji nam je ispričao Ivan Miljković, koji je zajedno sa svojom porodicom  od 2003. godine  u privatnoj istrazi i borbi za istinom, zakonom i pravdom, dolazi se do činjenica i materijalnih dokaza koji potvrđuju da je krađa beba čist organizovani kriminal koji je iz godine u godinu sve moćniji i nedodirljiviji, jači i od same države. To ćemo vam i dokazati u daljem tekstu.

Grafikon Ivan M.

Gornji grafik, koji predstavlja  odgovorne za krađu brata blizanca Ivana Miljkovića preveden u tekst izgleda ovako:

1979. godina – Organizaciona struktura lica:

1. S. R. (babica) – porodilište u Svilajncu

2. Ginekolog – porodilište u Svilajncu

3. Pedijatar koji je potpisao uput za Beograd – DZ „Resava“ Svilajnac

4. P. M. (babica koja je bila u pratnji beba za Beograd) – porodilište u Svilajncu

5. S. S. (matičarka) – SO Svilajnac

6. Lekar na institutu za neonatologiji u Beogradu

7. Načelnik odeljenja neonatologije

8. Lice koje je konstatovalo navodnu smrt

9. Matičar SO Savski venac

10. Radnik PU Svilajnac koji je nadležan za JMBG

11. Radnik PU Svilajnac koji je nadležan za državljanstvo

12. NARUČIOCI BEBE!!!

Od 2003. do 2014. godine

 1. S. S. – matičarka SO Svilajnac
 2. N. M. – referent za overe u SO Svilajnac
 3. Z. R. – načelnik matične službe
 4. Sekretar SO Svilajnac
 5. Pravnica SO Savski venac, Beograd
 6. Pravnica instituta za neonatologiju
 7. N. D. (poručnik) – načelnik OZUP- a PU Jagodina
 8. Načelnici PU Svilajnac
 9. OJT – Svilajnac
 10. OJT – 2. OJT- a – Beograd
 11. Sudija drugog osnovnog suda – Beograd
 12. Istražni sudija – Beograd
 13. R. G. – šef odseka matične službe u Svilajncu
 14. Narodna skupština Republike Srbije
 15. Nekadašnja predsednica Narodne skupštine Slavica Đukić Dejanović i članovi radne grupe za utvrđivanje istine o krađi beba – oni su zaštitili ovakav vid organizovanog kriminala najsramnijom, ništavnom odlukom iz 2011. godine, a koja je glasila da su svi slučajevi krađa beba u Srbiji APSOLUTNO ZASTARELI!

Naš sagovornik Ivan Miljković tvrdi da je u slučaju krađe njegovog brata blizanca 1979. godine  reč o klasičnom organizovanom kriminalu:

Ovde se radi o planiranom, organizovanom krivičnom delu protivpravnog oduzimanja (kidnapovanja) bespomoćnog novorođenčeta.

Krivično delo otmice i pravnog ubistva olovkom mog brata blizanca Miljković Nenada izvršeno 1979. godine i traje do današnjeg dana, jer njega niko nije vratio u biološku porodicu.

To znači da je krivično delo u toku, odnosno,  još uvek traje!

Po Ustavu i zakonu Srbije oduzeto mu je pravo na život, razvijanje i odrastanje u biološkoj porodici. Sva izvršena krivična dela su u i dalje aktivna i nikada ne mogu biti zastarela. Zbog svoje težine i štete koju nanose morala bi biti svrstana u genocid! Smatram da je svaki ovakav slučaj dovoljno težak i dokazi koji jasno ukazuju da je ovo državni genocid nad mojom, ali i nad ostalim porodicama koje imaju ovakav problem, a u Srbiji ih ima mnogo.

  Na osnovu čega je vršeno tzv. „tipovanje“ u Vašem slučaju?

 Po mom mišljenju tipovanje je izvršio neko iz bliskog okruženja moje porodice, neko ko je znao genezu predaka i mojih roditelja.

Tipovanje i odabir kome treba ukrasti bebu vršen je na osnovu ličnih sklonosti (poštenje, fizički izgled) i genetskih karakteristika (najbitnije da nema faktora rizika od naslednih bolesti).

  Kako je izvršena krađa Vašeg brata iz porodilišta?

Kidnapovanje, otmica mog brata blizanca Nenada, direktno je izvršena u Svilajnačkom porodilištu. Dana 07.05.1979. godine u prepodnevnim satima, bez saglasnosti i pratnje majke, babica Mira Petković transportuje nas dvojicu u Specijalnu bolnicu za nedonoščad u Beogradu (sadašnji Institut za neonatologiju). Po svemu sudeći imenovana babica je direktni izvršioc krivičnog dela kidnapovanja, odnosno naše otmice. Po zakonu tek rođene bebe bez pratnje majke ne smeju nigde biti prebacivane.

Razlog našeg odnošenja u Stacionar za nedonoščad bio je navodno  – ’malo plodove vode u plućima’..  Glavni dokaz da se radi o otmici jeste da ne postoji nikakav uput, pa samim tim se i ne zna ko je potpisao, ili na reč ugovorio transport beba.

  Šta se dogodilo sa vama dvojicom u Stacionaru za nedonoščad u Beograd?

 Specijalna bolnica za nedonoščad (institut za neonatologiju) jedna je od jakih karika u ovom lancu organizovanog kriminala. To je institucija u kojoj je proglašena NAVODNA SMRT mog brata blizanca i institucija iz koje je dat da živi i odrasta u nekoj novoj porodici, sredini i okruženju.

U institutu za neonatologiju ne poseduju ključne dokaze koji bi potvrdili da je smrt stvarno i nastupila:

 • Ne postoji POTVRDA O SMRTI
 • Ne postoji OBDUKCIONI NALAZ

Ovim dokazujem svoje tvrdnje da je moj brat živ i da smrt nije nastupila!

Od dokumenata koje poseduje Institut za neonatologiju su sledeća:

 • Matični list otpusne liste (br. 601) za mog brata
 • Matični list otpusne liste (br. 602) za mene
 • Otpusna lista za mene

Za mog brata blizanca oni uz matični list otpusne liste ne poseduju otpusnu listu, što je i logično… Na osnovu te otpusnu listu je otpušten i dat novoj porodici!

U više navrata od pravne službe Instituta za neonatologija zahtevao sam da mi izdaju arhivsku dokumentaciju za mene, brata blizanca i majku (koja je naknadno upućena na neonatologiju).

Odgovori su bili da ništa ne poseduju sem navedenih dokumenata, da po članovima zakona nemam prava na uvid u dokumentaciju jer to imaju samo članovi uže porodice (?) i da ne mogu da mi izađu u susret jer im to ne dozvoljava lekarska etika (čuvanje profesionalne tajne).

Očigledno, po njihovom odgovoru se zaključuje da ja više nisam najuži član porodice svom bratu jer on sada ima novi identitet i novu porodicu!

šiptar

  Da li ste se zahtevom obratili JKP Pogrebne usluge?

 U ovoj borbi za istinom i borbi protiv organizovanog kriminala retkost je bila sresti korektne, ažurne i poštene. Takvi su bili u upravi na Novom groblju u Ruzveltovoj ulici u Beogradu.

Jedino su oni bili zaduženi za preuzimanje i sahranu umrle dece u neonatologiji.

U odgovorima po zahtevima jasno piše da ne postoji grobno mesto, niti da je sahrana obavljena. Opet, to je dokaz da smrti nije ni bilo!

U jednom od tih odgovora saznajemo još frapantniju činjenicu: U toku meseca maja, 1979. godine nijedna umrla beba iz specijalne bolnice za nedonoščad nije sahranjena. Dakle, nema potvrde o smrti, nema grobnog mesta… To znači da je moj brat blizanac živ!

Od rođenja, preko pravnog ubistva, do novog identiteta – II  deo

   Imate li još dokaza da je Vaš brat blizanac živ?

 Jedan od dokaza je i tvrdnja glavnog inspektora PS Svilajnac da je Nenad Miljković (moj brat) BIVŠI!!

Naime, pomenuti inspektor u svom zvaničnom dokumentu, koji je zaveden pod brojem 205 – 320/14 jasno tvrdi da Nenad sada ima novi identitet..

SLIKA BIVŠIKakvi su se propusti desili u porodilištu u Svilajncu nakon porođaja?

 Još pri popunjavanju prijava o rođenju u porodilištu napravili su da je od dva rođena blizanca rođen samo jedan, što dokazuje da je reč o planiranom, a kasnije i izvršenom krivičnom delu otmice mog brata blizanca.

Jedna prijava popunjena je ćirilicom, a druga latinicom.

Babica Savić Rada  u prijavama je upisivala različite podatke o roditeljima. U prijavi o rođenju za mog brata blizanca, u rubrici ’Da li je majci umrlo dete do jedne godine?’ jasno stoje naznaka – NE. To, opet dokazuje da je živ.

 Na osnovu prijava o rođenju i upisa u matičnu knjigu rođenih, mom bratu i meni dodeljeni su identični matični brojevi – 0705979723923. To je urađeno zbog statistike, jer ja izvršeno preklapanje. Upisom u MKR u drugom gradu sa novim identitetom i novim jedinstvenim matičnim brojem građana, u statističkim podacima javio bi višak rođenih.

 Šta se dešava sa upisom u knjigu državljana? Da li je i tu bilo nepravilnosti?

 U knjizi državljana na strani 73, IV knjiga pod rednim brojem 7590, dana 10.05.1979. godine izvršen je upis mog brata.

Istog tog dana izvršen je neviđeni zločin i krivično delo..

Matičar matične službe SO Svilajnac protivzakonito precrtava upis mog brata i u istu rubriku upisuje drugo lice – Petrović Verica iz Jagodine (tadašnje Svetozarevo).

Reč je o čistoj arbitrarnosti državnih organa, odnosno popunjavanju rupa za statistiku. Međutim, ni to im nije bilo dovoljno, pa od 2003. godine vrše nova, još teža krivična dela

 • Matičarka Svetlana Stojanović, dana 14.11.2003. godine samovoljno u KD upisuje osnov brisanja!

Tog dana kada smo od nje zahtevali uvid u KD, a matičarka na naše oči i u našem prisustvu popunjava rubrike 7 i 8 – datum i osnov brisanja iz KD i upisuje datum 02.07.1979. godine kao datum navodnog izveštaja o smrti koji je ona lično napravila.

Počinjeno krivično delo sam odmah prijavio nadležnim organima, ali PS Svilajnac ni tada nije reagovala.

 

 • R.Z. dana 09.02.2004. godine donosi protivpravno, ništavno rešenje (br. 204-28/04-01) i direktno vrši PRAVNO UBISTVO mog brata!

Kroz ovo rešenje imenovani R.Z. sprovodi dva lica i to protivzakonito upisanu Petrović Vericu i jedino valjano upisanog mog brata Nenada Miljkovića.

  Kakve propuste je napravila matična služba SO Savski venac?

 

Najveći kriminal i izvršenje krivičnih dela upravo je u ovoj instituciji, gde su činjenice smrti upisivali blanko, bez potvrde o smrti van zakonskih rokova upisa u matičnu knjigu umrlih (MKU).

U više navrata od pomenute institucije zahtevao sam izvod iz MKU , fotokopiju strane upisa u MKU i najbitniji dokument – potvrdu o smrti. Dobijao sam sledeće:

  • Dana 13.11.2003. godine u SO Savski venac u matičnoj službi po zahtevu u kome tražim potvrdu o smrti, dobijam potvrdu (o navodnoj smrti) kucanu na PISAĆOJ MAŠINI – br. 200-2-79/03.

Na ovoj potvrdi pojavljuje se još jedan dokaz da je moj brat živ – broj 200 je klasifikaciona oznaka za žive, a kalsifikaciona oznaka za mrtve je 203.

Tadašnja pravnica, zamenica načelnika matične službe SO Savski venac, umesto bolničke potvrde o smrti, na pisaćoj mašini kuca potvrdu u kojoj svojim potpisom tvrdi da je „umrlo“ dete Miljković, ne u zdravstvenoj ustanovi, nego u Beogradu, u ulici Cara Haula Salasija! Čak nema ni naznake da li je prvi ili drugi blizanac u pitanju..

Pomenuta M. N je, kao pravnica znala da zloupotrebljava službeni položaj, daje lažne iskaze u lažnoj potvrdi i dr. krivična dela.

  • U vezi sa sledećim zahtevom u kome ponovo tražim izvod iz MKU i potvrdu o smrti, dobijam odgovor pod brojem 31-202/2003 dana 23.12.2003. godine.

U ovom odgovoru umesto klasifikacione oznake 203 (za umrle) dokument je zaveden sa klasifikacionom oznakom 202- što predstavlja oznaku za venčane! Pretpostavljam da je ovim odgovorom htela da mi nagovesti da se moj brat venčao…

protest kv

Ivan Ercegovčević

Andreja Boskovic

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s