Izveštaj sa suđenja Radovana Nenadića

Dana 13. maja 2016. godine u 09,00 časova, u sudnici broj 372/III, u Višem sudu u Novom Sadu, u pravnoj stvari tužioca -Radovana Nenadića iz Beograda, koga zastupa advokat Čedomir Kokanović protiv tuženog– Republike Srbije, Viši sud u Beogradu, koju zastupa Državno pravobranilaštvo sa sedištem u Beogradu, radi – zaštite uzbunjivača. Postupajući sudija -Ivana Stevanov.

fm_150x112_20141222175054 (1)Zašto je ročište održano u Novom Sadu?

Odluku VKS o delegiranju predmeta u NS nismo dobili ni ja ni moj punomoćnik, ali smo stava da je promenom mesne nadležnosti grubo prekršen član 10 Sudskog poslovnika, jer mi je takvom odlukom uskraćen pristup sudu tj. pravdi s obzirom da sam uz tužbu priložio dokaz da sam nezaposleno lice.

fm_150x112_20141222175054 (1)Da li je ročište kasnilo?

Ročište nije kasnilo.


image

Da li je tuženi predložilo medijaciju?

Tuženi nije predložio medijaciju.

IZVEŠTAJ SA SUĐENJA:

Obaveštavam vas da suprotna strana (zakonski zastupnik tužene RS) nije pristupio ročištu.

PUNOMOĆNIK TUŽIOCA:  

izjavljuje da ostaje u celosti pri tužbi i tužbenom zahtevu, svim dosadašnjim navodima i dokaznih predloga sadržanih u tužbi, a koji se odnose na čitanje pisane dokumentacije priključene spisima predmeta, saslušanju tužioca u svojstvu parnične stranke i saslušanju svedoka Aleksandra Stepanovića na okolnost razloga jednostranog raskida ugovora o pripravničkom stažu sa tužiocem i svedoka Predraga Popovića na okolnost pretrpljenih duševnih bolova ovde tužioca i svedoka Dušice Ristić na okolnost iz tužbe. U vezi sa dokazom priloženim uz tužbu, dopisu upućenom predsedniku Višeg suda u Beogradu, sudiji Aleksandru Stepanoviću od 10.06.2015. godine a imajuči u vidu da je spisima priključena nepotpisana fotokopija ovog dopisa, čiji se original nalazi u Upravi Višeg suda u Beogradu, ukoliko tuženi bude osporio da je navedeni dopis sačinjen i potpisan od sudija Vladimira Vrhovšeka i Vukice Isakov, na ovu okolnost predlaže njihovo saslušanje. Imajući u vidu da tuženi osporava da je postupanje sudije Vasića bilo nezakonito, kratkim putem za sud i protivnu stranu dostavlja reakcije stručne javnosti i to: fotokopiju članka pod naslovom „Nepoželjni lični stavovi sudija“ objavljenom na sajtu dnevnog lista Danas autora Vide Petrović – Škero i Jelisavete Vasilić od 27.07.2015. godine, članak pod naslovom „Ram za dva rešenja“, sudije Apelacionog suda u Beogradu Miodraga Majića objavljenog na njegovom blogu, fotokopiju članka pod naslovom „Građanin kao prestolonaslednik“, autora profesorke Pravnog fakulteta Union Vesne Rakić – Vodinelić, objavljenog na sajtu Peščanika od 27.07.2015. godine i članka objavljenog na sajtu N1 u kome je sadržana izjava sudije Omera Hadžiomerovića iz Društva sudija Srbije.

TUŽILAC:

izjavljuje da se suprotna strana ne drži predmeta spora i da time opstruiše postupak, iako je u ovom trenutku teret dokazivanja na tuženoj strani. Tuženi za svoje tvrdnje ne prilaže nikakve relevantne dokaze, navodeći irelevantne činjenice za odlučivanje u ovoj pravnoj stvari, i tu tužilac posebno navodi tvrdnju predsenika Višeg suda u Beogradu Aleksandra Stepanovića da je još dvoje pripravnika dobilo otkaz nakon tužioca. Zatim, da opravdanje po tužiočevom dubokom uverenju nedostojnog ponašanja sudije Predraga Vasića, Aleksandar Stepanović pravda odlukom Visokog saveta sudstva kojom je odbačena tužiočeva disciplinska prijava kao neosnovana, a na osnovu zanemarivanja činjenica na koje je ukazao i tužilac ali i stručna javnost, da je sudija Predrag Vasić brutalno prekršio odredbe članova Zakona o sudijama, te je svojim nedostojnim ponašanjem ponizio sud i dostojanstvo zaposlenih. Tužilac posebno ukazuje da je predsednik Višeg suda u Beogradu Aleksandar Stepanović u podnesku koji je dostavio ovom sudu preko zakonskog zastupnika tuženog, izneo neistinu da tužilac nije otkrio javnosti nepoznatu informaciju, a zapravo je tužilac obavestio javnost da se na fotografiji nalazi sudija Predrag Vasić. Tužilac se protivi tumačenju zakonskog zastupnika tuženog, a koje tumačenje se odnosi na odredbu člana 19 stav 1. Zakona o zaštiti uzbunjivača, jer je pokazao odsustvo smisla u tumačenju pomenute odredbe.

Na sledećem ročištu će se izvesti dokaz saslušanjem tužioca u svojstvu parnične stranke, nakon čega će se izvesti dokaz saslušanjem svedoka Dušice Ristić, Aleksandra Stepanovića i Predrag Popovic, a po potrebi Vladimira Vrhovšeka i Vukice Isakov.

imageKada je zakazano naredno ročište?

Ročište je zakazano za 29. septembar 2016. godine u 10,00 časova u sudnici broj 372/III u Višem sudu u Novom Sadu.

image

Radovan Nenadić i adv. Čedomir Kokanović

Veliku zahvalnost dugujem gospodinu Janku Veselinoviću, drugarici Jeleni Milojković i gospođi Mirjani Uzelac iz „Efektive“ na pruženoj podršci i ohrabrenju.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s